blomster

Sorg

Sorg er vår naturlige reaksjon på tap. Hvordan ukene etter et dødsfall oppleves er individuelt. Noen ønsker å være alene, andre søker fellesskap og støtte fra andre mennesker. Og ofte finnes det mange gode støttespillere; familie, venner og naboer.

Nyere forskning peker på verdien av positiv aktivitet. Av erfaring vet vi at tiden vil mildne sorgen. I mellomtiden er det viktig å ta vare på seg selv. Det mennesket vi har mistet er fremdeles med oss og en del av vårt liv. Forskning viser at mennesker som bevarer båndet til avdøde ved å ta vare på de gode minnene, er de som klarer seg best.

Samtidig er det viktig å skape nye bånd til livet: Holde kontakt med familie og venner og slippe til nye relasjoner. Følelser kan være selvforsterkende; jo mer vi tenker på triste ting, desto mer bedrøvet blir vi. På samme måte vil positiv aktivitet gjøre oss sterkere og bedre i stand til å takle smerten.

Av og til glemmer voksne at barn også sørger. Barn gjør seg sine egne tanker. Ofte kan fantasien være langt verre enn virkeligheten. Derfor er det viktig med åpenhet. Snakk med barna om det som har skjedd. Vi kan gi råd om hvordan barn kan involveres.

Vestvågøy Begravelsesbyrå har lang erfaring i å møte mennesker i sorg. I en sorgsituasjon kan det være nødvendig med profesjonell hjelp. Vi kan gi råd om hvem som kan kontaktes.

Ønsker du en påminnelse når vi har gode tilbud eller enkle tips?
Vi sender ut epost med nyttig informasjon og tilbud.
Vestvågøy Blomster og begravelsesbyrå

Storgata 100
8370 Leknes

post@vbegr.no
760 81 600

Org.nr: 988 546 966
Vakttelefon

918 80 402
958 12 426
( Hele døgnet )

closearrow-circle-o-downellipsis-v